Tsubo

Despre masajul Tsubo

Masajul Tsubo consta in stimularea intr-o anumita ordine a unor puncte tsubo. Punctele tsubo, in numar de 365 se afla insirate de-a lungul celor 14 sisteme de meridiane (12 sisteme de baza si doua sisteme de control). Aceste puncte se intind pe tot corpul, de unde pornesc spre organele interne.

 

In mod normal, fluxul energetic al organismului curge constant prin aceste puncte, echilibrand organismul si oferind forta vitala necesara organelor acestuia. Daca din anumite motive acest flux energetic este blocat sau incetinit, apar unele afectiuni sau boli in functie de localizarea acestui blocaj. De obicei, atunci cand apare un blocaj energetic intr-o anumita zona, proiectia cutanata a zonelor respective (punctele tsubo corespunzatoare) isi modifica culoarea, caldura, sarcina electrica sau apar depigmentari, pistrui sau durere locala. Prin presiuni circulare, constante si repetate la nivelul acestor puncte, fluxul energetic isi reia cursul normal. Consecinta este imbunatatirea starii de sanatate prin echilibrarea energetica a corpului.

 

Punctele tsubo sunt amplasate in zonele anatomice critice: la nivelul insertiilor musculare, in locul in care nervii ies din interiorul muschilor, in plin muschi, in trunchiurilor nervilor sau in spatiile dintre cutele pielii. Punctele tsubo sunt puncte de minima rezistenta in care tulburarile organice produc actiuni reflexe puternice. Tsubo, la fel ca shiatsu este un masaj de profunzime, cu efecte imediate, atat fizice cat si psihice. Efectuat intr-un cadru potrivit (un cabinet de masaj linistit, cu luminozitate si culori optime) relaxeaza si energizeaza.

Articole

Comentariul tau

Despre portal

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.

Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.centre-spa.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Categorii