Reflexoterapia

Despre Reflexoterapie

Reflexoterapia este o ramura a reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj presional actionand pe puncte reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Reflexoterapia se poate executa pe puncte reflexe situate la nivelul picioarelor (talpi), mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechii sau a intestinului gros.

 

In reflexoterapie nu se folosesc obiecte intermediare pentru efectuarea masajului: cristale, betisoare, baghete, etc.). Reflexoterapia este o stiinta bazata pe practica, o tehnica de tratament care consta in masarea talpilor, a palmelor sau capului in zonele corespunzatoare fiecarui organ. Este asociata medicinei alternative si isi gaseste originea in antichitatea egipteana si chineza, fiind o practica la fel de veche ca acupunctura sau presopunctura.

 

Reflexoterapia se bazeaza pe teoria conform careia exista anumite zone ale organismului in care sunt proiectate din punct de vedere nervos si energetic toate organele si functiile organismului. Cea mai importanta astfel de zona o constituie talpa piciorului. La nivelul talpii piciorului sunt foarte multe terminatii nervoase si s-a demonstrat stiintific ca la acest nivel au loc unele depuneri de toxine (acidul uric, saruri, alte impuritati). Aceste depuneri formeaza aglomerari compacte, fiind de multe ori descrise ca fiind niste “graunte” sau “cristale”. S-a constatat de asemenea de-a lungul timpului ca aceste aglomerari se acumuleaza mai mult in anumite zone, in functie de afectiunea pacientilor. Exista “harti” ale talpilor care cuprind proiectiile din talpa a tuturor organelor corpului. Consultand o astfel de harta si palpand respectivele zone din talpa, in functie de cantitatea depunerilor si de durerea resimtita de pacient, ne putem da seama ce afectiuni are sau la ce afectiuni este predispusa persoana respectiva. Sensibilitatea tactila necesara pentru a simti aceste aderente de la nivelul talpilor necesita timp si o experienta indelungata. De aceea, reflexoterapia nu poate fi practicata de oricine si oricand, fiind necesara atat o cunostere teoretica aprofundata cat si o experienta bogata. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte (20 – 25), implica fisurarea si descompunerea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulatia sanguina le va trimite spre organele de eliminare, imbunatatind starea de sanatate. Buna circulatie sanguina este vitala pentru fiecare organ sau zona din organism, deoarece sangele este cel ce transporta material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante. Masajul reflexogen stimuleaza puternic circulatia sanguina, favorizand astfel transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.

 

Reflexoterapia poate fi aplicata la orice varsta, atat profilactic cat si pentru afectiuni acute sau cronice. La fel ca orice alta forma de masaj, reflexoterapia este complet naturala. Consider ca este foarte important sa subliniez faptul ca reflexoterapia nu trebuie sa inlocuiasca niciodata tratamentul prescris de medic. Este adevarat ca daca o persoana face periodic si constant sedinte de reflexoterapie, corpul sau va fi cu mult mai sanatos iar sistemul imunitar cu mult mai eficient, sansele aparitiei bolilor fiind minime. Insa atunci cand boala s-a instalat, este posibil ca reflexoterapia singura sa nu aiba suficienta putere pentru a vindeca. Folosita insa ca un adjuvant, aceasta forma de tratament este binevenita oricand, reflexoterapia eliminand toxinele adunate in ani sau zeci de ani dar si stimuland toate functiile. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile la anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.

 

Ca durata, tratamentul poate varia de la o persoana la alta in functie de reactia fiecarui organism in parte. La afectiunile in faza incipienta sunt de ajuns 12 sedinte. In cazul bolilor cronice sunt necesare 20-25 sedinte in functie de vechimea bolii si de varsta pacientului. Timpul necesar efectuarii unei sedinte, in functie de afectiune, dureaza intre 20 si 40 minute. Cazurile deosebite fac ca o sedinta sa dureze pana la 60 minute. Dupa terminarea tratamentului se fac sedinte de intretinere, mult mai rar, ajungand de la o data pe saptamana la o data la 2 luni.

Articole , , , , , ,

Comentariul tau

Despre portal

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.

Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.centre-spa.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Categorii